Novosti

PAVUNA LAUC KARINO

  • Napisao/la  prof.dr. Davor Pavuna, prof.dr. Ante Lauc & mr.sc. Karino Hromin Sturm
  • Pročitano 272 puta
  • Video sadržaj

Predavanje  prof.dr. Pavuna     https://www.youtube.com/watch?v=fMKlzxXsGSY
 
Ante Lauc,
Sve vas poznam i od svakog osobno bih molio da nađe 50 minuta i pozorno pogleda i komentira zbog sebe, ali i radi drugih, kako bismo izašli iz kaosa u koji nas .... Guraju, te da složno razvijemo strategiju podizanja savjesti, svijesti i stvaranja autopoieticne koherencije u Osijeku ,u RH, itd.
Mislim da Davor Pavuna nikad do sada nije tako duboko ušao u bitak tehnologije i sociologije, šteta sto brzo govori, pa se bez visoke koncentracije ne može prepoznati dubina, širina i visina svih poruka.
Volio bih komentare na youtube, ili njemu ili meni, kako bi 50-100 ljudi valoriziralo ovo izlaganje, a mi samo udruženi možemo djelovati da Sabor, Vlada, sva sveučilista i sve institucije prepoznaju svoju ŠANSU.
Sve je rekao, ali to ne smije ostati na ovom, već to treba izrasti u duhu teorije kaosa iz leta DP u čudo, koje do 1.4.2018 može radikalno promijeniti klimu u nas.
Ukoliko svatko od vas u obitelji i radnom mjestu motivira najbliže i dođemo do 500-1000, poštenih, pametnih reagiranja, hrt bi imao šansu, postati let leptira u spomenutoj teoriji kaosa.
Hoćete li naci 50 minuta i u 10 minuta dati komentar, prepuštam svakom na slobodu izbora.
 
Između nas koji živimo i radimo u RH vlada duh provincije, žabokrecine i mentalitet sluganstva prema centrima moći, prvo je bio prema Budimu, pa Becu, pa od 1918 prema Beogradu, a od 1990 prema Bruxssellu, a neki još prema Moskvi, Washingtonu, Londonu....
Moj je moto bio: " Gospodo, ustanite, dolaze Hrvati/ce!"
Zešto? Jer smo najbolji u ljubavi prema Bogu, konkretnije Isusu po Mariji....itd. Jer smo 1991-95 pokazali vojnu moč,, a 1995-98 preko Mirne reintegracije i psihosociološku i politiku moč.
Najnovija proslava je potvrdila kako formalni nositelji tog procesa uopće nisu razumjeli tko je i sto smo sve radili, uopće nije spomenuto tko je inicirao zastavu na Bajakovu i niz detalja. Čak mi je američki general Klein, kada sam ga upitao tko je najzaslužniji za uspjeh tog projekta OUN odgovorio Tuđman i Miloševic.
Da je znao uspio bi i na Kosovu i BiH, a nije bilo stalo objašnjavati mu...
Ja sam imao sreću diplomirati psihologiju 1964, a kao student doci autostopom do Londona i biti pozvan da nastavim studij na Birbeck college, gdje je studirao moj prof B. Petz. Također magistrirati na FSB 1973 i upoznati divne inženjere koje je prof A. Djuraševic učio timskom, interdisciplinarnom radu. Upravo sam danas s Igorom Čaticem utvrdio kako smo nas dvojica posljednji Mohikanci, ali o detaljima ćemo drugom prilikom.
Također doktorirati na Efosu 1975 i 1976/77 otići kao Fullbright scholar na Cornell universitet gdje sam išao kod Jaroslava Vaneka, koji je otkrio isto što i ja, da je SFRJ avion koji koristi samo jedan motor, iako ima dva.
Konkretno imali smo cca 500 $ per capita, a trebali smo imati po mojim proračunima u 1970 preko 1000 $!
imao sam na tim saznanjima ljudskog, fizičkog, i financijskog potencijala/kapitala te upoznati 1987 najboljeg inzenjera S.Shingo, 1992 najpoznatijeg ekonomistu 1992 na Hoover institutu na Stanfordu M. Friedmana i iste godine najpoznatijeg pravnika-sociologa N. Luhmanna.
Nisam se već prije 25 godina osjećao inferioran znanjima te trojice i niza drugih u svijetu.
Moj stariji sin je danas 10 g ispred svih u svijetu u domeni glikobiologije i poznam Davora Pavunu, Igora Rudana i niz drugih, koji su svjetski vrh. Sutra će D. Pavuna i Ladislav Gradečak, nadam se nešto operativno dogovoriti za projekt Kairos, koji vodi Tanja Balažic.
Timi Ečimovic je trebao ove godine biti nominiran za Nobelovu nagradu, ali naše slabosti su to odgodile.
Ukratko Davos je bio, još je prilika, da virtualno demonstriramo moć moralnog, intelektualnog i socijalnog kapitala preko Karino Hromin-Sturma i niza s ovog popisa. Jednako smo dobri u svemu, kao sto smo bili u ratu, ili sada u rukometu, vaterpolu, košarci i drugim sportskim disciplinama. Nadam se da ćemo to demonstrirati...
Imam još puno dokaza, a ukoliko ovo nije dovoljno, strpljivo ćemo čekati do 1.4. kad očekujem eksperimentalne dokaze ovog sto pišem.
Karino:
U Strategiji razvoja Republike Hrvatske Državnim Intervencionizmom od 100 mlrd eura, predviđeno je otvaranje 5 do 7 instituta za kompjuterizaciju,
robotiku, nano tehnologiju, kvantnu tehnologiju i razvijanje kvantne tehnologije.
Kako u Strategiji nema financijskih ograničenja, zaposlit ćemo sve naše sposobne kadrove kojima će biti omogućeno stvarati u najboljim uvjetima kod kuće u našoj Htvatskoj.
Istovremeno će se izumi primjenjivati i upotrebljavati u proizvodnji visoke tehnologije stvorene našim kadrovima i izvoziti u cijeli svijet.
Tako je sve jednostavno da je teško vjerovati da to narod ne razumije, ne čuje i ne vidi što govorimo Pavuna, Lauc i Karino, dok političari vode svoju igru pljačke naroda izvršavajući tuđe direktive i naloge.
Znanje je moć, koje se oni boje.......
 
  
 Gdje će narod uživati u plodovima rada naših

Video sadržaj

{be/fMKlzxXsGSYremote}http://pokret-zajedno.hr/https://youtu.be/fMKlzxXsGSY{/be/fMKlzxXsGSYremote}
Molim prijavite se ako želite komentirati

Prijava