Priopćenje i poziv na konferenciju za medije kandidacijske liste broj 10

JER MI SMO ZA 10!

Predsjednik Pokreta ZAJEDNO Karino Hromin Sturm i predsjednik HKDU Dean Golubić, nositelj kandidacijske liste br. 10 s koalicijskim partnerima Hrvatskom demokratskom strankom (HDS) i Ujedinjenom strankom prava (USP) održat će konferenciju za medije u utorak 16. svibnja 2017. u 11 sati u prostorijama Društva hrvatskih političkih zatvorenika, Krešimirov trg 3, Zagreb.
Na konferenciji za medije bit će predstavljen izborni program za Zagreb u 10 točaka.
Glavni moto programa je "Umjesto megalomanskih projekata i obećanja naš je cilj briga za Zagrepčane koji moraju imati dostojanstvene uvjete života - zaposlenje i pristojne plaće, pristojne mirovine i krov nad glavom". Jamčimo da novca za to ima.
Među 10 deset točaka programa je i smanjivanje prireza za pet posto, smanjivanje komunalnih naknada za 25 posto, novi model upravljanja gradskom imovinom u funkciji zapošljavanja i stvaranja novih stambenih prostora te zabrana novog zaduživanja Zagreba.
Na konferenciji za medije bit će riječi i o političkoj situaciji na državnoj razini.

Predsjednik Pokreta ZAJEDNO Karino Hromin Sturm govorit će kao autor doktrine Teorije Dužničkog ropstva koju je napisao prije 20 godina, a koja se na njegovu žalost obistinila.
Kao znanstvenik smatra da je dužnost upozoriti Hrvatski narod da je "Neoliberalni kapitalizam" uništio cijeli naš "Društveni kapital, Kadrovski kapital, Moralni kapital i sve materijalne vrijednosti" te da temeljni dohodak društva koji pripada narodu prisvajaju vlasnici kapitala koji su ga na nezakonit način opljačkali.
U Hrvatskom društvu došlo je do "VELIKE NEJEDNAKOSTI" - ogromne razlike između vlasnika kapitala koji prisvajaju temeljni dohodak i menadžera koji dobivaju velike bonuse dok radnici dobivaju 2.500 kuna plaću od koje ne mogu živjeti, a mnogi ne dobivaju niti to (oni koji su ostali bez posla su na ulici).
Neoliberalni kapitalizam koji provodi naša Vlada po direktivi Europske unije uništio je našu Hrvatsku, a temeljni dohodak društva koji pripada narodu prisvajaju vlasnici kapitala koji su ga na nezakonit način opljačkali, takvu politiku provode sve vlade već 26 godina.
Dosta nam je Dužničkog ropstva! Treba okrenuti drugu stranicu, a mi znamo kako ćemo putem Strategije Razvoja Hrvatsku učiniti bogatom.

Predsjednik HKDU-a Dean Golubić govorit će o novoj političkoj platformi usvojenoj na nedavnom saboru HKDU-a i HDS-a, a kojoj se već priključilo nekoliko stranaka i udruga, te o najavljenom prosvjednom skupu - "Snaga promjene" koji će se održati 19. svibnja s početkom u 17 sati na Trgu bana J. Jelačića na kojem ćemo zatražiti trenutno raspuštanje Hrvatskog sabora i raspisivanje novih parlamentarnih izbora obzirom da u Hrvatskom saboru ne postoji parlamentarna većina.

Hrvatskoj je danas više nego ikada od obrambenog rata potrebno nacionalno jedinstvo cijeloga hrvatskog korpusa, potrebne su nam hitne i brze promjene koje ovaj neučinkoviti parlamentarni sustav ne može provesti. Hrvatskoj je potrebna izravna demokracija u kojoj osoba izabrana od volje naroda vlada po volji naroda te mu služi , a ne koristi politiku za vlastite interese i probitak.
Krajnji je trenutak da političari stvarno snose odgovornost za vođenje države te da počnu odgovarati za stanje koje su prouzročili.

Lista broj 10. za Gradsku Skupštinu Grada Zagreba

Kontakt

Molim prijavite se ako želite komentarati