Izjava za medije Pokreta ZAJEDNO za lokalne izbore

Poštovani birači,

Obraćam vam se kao kandidat za Gradsku Skupštinu grada Zagreba u ime svih članova i simpatizera Pokreta ZAJEDNO za predstojeće lokalne izbore koji će se održati 21.05.2017. godine.

Pokret ZAJEDNO izlazi na izbore u koaliciji sa strankama koje imaju slične težnje za bolju Hrvatsku i bore se protiv nepravilnosti i teške ekonomske situacije u koju su nas dovele velike stranke HDZ i SDP koje se već 26 godina izmjenjuju na vlasti.
Za predstojeće lokalne izbore dogovorili smo koaliciju sa slijedećim strankama:

U Zagrebu:

HRVATSKA KRŠĆANSKA DEMOKRATSKA UNIJA - HKDU dr. Marko Veselica
HRVATSKA DEMOKRATSKA STRANKA - HDS
UJEDINJENA STRANKA PRAVA - USP
POKRET ZAJEDNO - PZ

U Krapinsko-zagorskoj županiji:

ZAGORSKA STRANKA - ZS
BLOK UMIROVLJENIKA ZAJEDNO - BUZ
STRANKA UMIROVLJENIKA - SU
AUTOHTONA HRVATSKA SELJAČKA STRANKA 1904 - AHSS
POKRET ZAJEDNO - PZ

Kao znanstvenik i autor Teorije dužničkog ropstva koju sam napisao prije 20 godina upozoravao sam kuda vodi politika koja se provodi - u pljačku i rasprodaju hrvatske imovine i to primjenom doktrine deindustrijalizacije, zatvaranja tvornica, poduzeća, uništavanje PIK-ova, OPG-a, srednjih i malih poljoprivrednika, radnika i obrtnika svih struka.
Na taj način smo u 26 godina ostali bez 90% proizvodnje, a radnici su s burze rada bačeni na ulicu bez prava na socijalnu pomoć.

Doktrinom definancijacije bacili su 25 banaka u stečaj, a kapital je na čaroban način nestao.
Preostale banke su prodane za bagatelu od 6% vrijednosti tako da je danas 95% banaka u stranom vlasništvu.
Hrvatskoj Narodnoj Banci je MMF zabranio da financira proizvodnju i investicije u Hrvatskoj pa je tako Hrvatska izgubila svoj financijski suvreniret.

Umirovljenici su prevareni za 75 mirovina, a osnovica se smanjila za 60%. Mirovine već 20 godina ne prate rast plaća zaposlenih zbog čega preko 500.000 umirovljenika prima ispod 2.000 kn mirovinu, a 100.000 umirovljenika prima ispod 500 kuna, dok je ostalima prosječna mirovina 2.200 kn.
Država nikada nije riješila radni, socijalni i mirovinski status branitelja, zbog čega ih je 3000 izvršilo suicid!

Udruženi sindikati godinama prave paradu, a zapravo drže štangu vladajućim koalicijama.
Oni koji rade, imaju prosječnu plaću od 5.670 kuna, a to nije dovoljno za pokrivanje osnovnih životnih troškova.
U proteklih 26 godina velike stranke HDZ i SDP su nas dovele u Dužničko ropstvo koje rezultira siromaštvom građana, pri čemu su 400.000 nezaposlenih građana i 600.000 u sivoj ekonomiji lišeni svih prava koja im pripadaju po Ustavu Republike Hrvatske (Pravo na rad čl. 55, Pravo na zaradu čl. 56.). Kad bi se poštivao Ustav, radnici bi mogli osigurati sebi i obitelji slobodan i dostojan život.

U ponoru siromaštva u Hrvatskoj dvostruko je pao natalitet, a mladi i radno sposobni napuštaju Hrvatsku i odlaze na rad u inozemstvo. Prema izračunatim podacima stručnjaka (koje državna statistika ne smije objaviti jer oni koji odlaze u inozemstvo se ne odjavljuju) iz Hrvatske je u zadnjih 5 godina otišlo preko 400.000 građana! Posljedica toga je da Hrvatska danas ima oko 3.800.000 stanovnika.

Vladi odgovaraju takvi trendovi jer na taj način fingiraju i fabriciraju pozitivne (lažne) podatke: smanjenje broja nezaposlenih, povećanje potrošnje, povećanje proizvodnje (dok istovremeno imamo pad broja radnika u proizvodnji), povećanja izvoza (zbog tranzita EU), a ujedno i zbog povećanja cijena potrošačke košare koju nisu objavili godinama! Danas košara iznosi 9.876 kuna, dok je prosječna mirovina 2.200 kn, a prosječna plaća 5.670 kn.

S takvim primanjima umirovljenika i radnika nema dileme, jesti se mora, ali se ne mogu plaćati komunalije, struja, voda, plin i ostale režije, porezi i prirezi, porezi na nekretnine, otplate kredita itd.
Tako nastaje armija blokiranih, ovršenih, frankiranih, zadrugiranih i ostalih financijski nezaštićenih i obespravljenih građana od strane pljačkaša i naše Vlade Republike Hrvatske. Za dvije tisuće kuna (čak i manje) banke oduzimaju od bolesnih i nepokretnih starica i staraca njihove kuće, stanove, a sve pod budnom pratnjom specijalaca MUP-a koji su stali u zaštitu protuzakonitih financijskih lihvara i bankaroida umjesto da narod i sebe brane od takvih.

Za to vrijeme Vladajuća klika HDZ/SDP koja se već 26 godina izmjenjuje na vlasti provodi pljačku naroda, po uhodanom sustavu dijeljenja fotelja u borbi za vlast, podmićivanja saborskih zastupnika samo da jedni budu u poziciji, a drugi u opoziciji. Mnogi građani misle da nema promjena bez obzira tko je na vlasti, a tko u opoziciji. Nažalost, postoje promjene, nije da se ništa ne mijenja, mijenja se i prema gore i prema dole jer neki postaju sve bogatiji, a narod postaje sve siromašniji.

Nažalost, kao znanstvenik, moram priznati da država ne može bankrotirati, za siromaštvo države i naroda nema dna. Teoretski i u stvarnosti padamo sve dublje i dublje u ponor siromaštva.
Postavlja se pitanje kako izaći iz Dužničkog ropstva. Vrlo jednostavno. Nemojte glasati za ove za koje ste glasali 26 godina! Izaberite nove ljude koji se bore za "bogatu Hrvatsku" jer mi to znamo, možemo i želimo provesti Strategiju razvoja Hrvatske, ali ne možemo doći do izbornog praga. Zašto? Zato što su HDZ i SDP sami sebi izglasali izborne zakone po kojima samo oni prolaze prag od 5% i to sve zahvaljujući nakaradnom zakonu i namještenim izbornim jedinicama (npr. VII. izborna jedinica se prostire od Zagreba do Rijeke te Kastav i Viškovo itd). Protuzakonito je veći broj birača od broja stanovnika.

Žalbom na protuzakonitu prijevaru, Državno izborno povjerenstvo (DIP) donosi Rješenje da su prigovori nedopustivi i poziva se na Zakon o izborima i Sabor te nas upućuje da se žalimo na Ustavni sud. Ustavni sud se poziva na rješenje DIP-a i krug nezakonitosti trodiobe vladavine najviših državnih institucija vlasti se zatvara!

HDZ i SDP samo zahvaljujući ogromnim financijskim sredstvima dobivaju izbore! Naime, ta sredstva dobivaju na lokalnoj i na nacionalnoj razini od nas poreznih obveznika (kao pojedinci u mjesnim odborima, vijećima, županijama i u Saboru) te su ujedno financirani i kao stranke na vlasti. Na taj način eliminiraju sve one poštene građanske male stranke koji ne mogu izaći na izbore jer nemaju sredstava za financiranje, organizaciju, prostor i izbornu promidžbu.

Zato Pokret ZAJEDNO traži i predlaže, da se donese Izborni zakon po kojem se ukidaju sva financiranja političkih stranaka na svim razinama u općinama, županijama i Saboru. Neka HDZ i SDP sami financiraju svoje kampanje kao što mi financiramo svoje političko djelovanje, a oni se financiraju s našim novcima!

Prošlih mjeseci bili smo svjedoci kako radi i kako se ponašaju premijer, ministri sa plagijatima i oni bez diploma te cijela Vlada i Sabor.
Mi kažemo da je to TRGOVINA DEMOKRACIJOM (usporedbe radi trgovina prostitucijom je pošten posao jer se tamo zna tko kome i zašto plaća).

Zato, poštovani birači, smatramo da se život građana države temelji na lokalnoj razini - tu gdje živimo, gdje idemo na posao (ako ga imate), gdje se družimo sa susjedima, vodimo djecu u vrtić, gdje odgajamo djecu, gdje idemo u školu, na fakultet, ali odavde i odlazimo u inozemstvo u potrazi za kruhom i ostavljamo sve svoje, naše ognjište, naše najmilije, našu Hrvatsku. Na naša mjesta će ti isti lopovi i vladari koji su nas opljačkali, koji su izglasali protuustavne zakone, obeščastili branitelje, poslali naše generale u Haag, koji su nas protustavno zadužili za 87 milijardi eura i zadužili naše unuke, dovesti neke tuđe ljude! Znamo svi za krizu s izbjeglicama, a koji su pozvani od naših vladara i njihovih domaćih slugu na vlasti da dođu u Europu, ali i u Hrvatsku jer smo i mi dio te Europe (nažalost).

Pokret ZAJEDNO ima Strategiju razvoja Republike Hrvatske čijom realizacijom se za 10 godina postižu slijedeći rezultati:

- 20 % stopa rasta BDP-a i (Skeptici, mislite da je mnogo? Ne, nije! 1956. godine smo postigli 20,7% BDP-a s tačkama i lopatom!)

- 40.000 eura po stanovniku

- BDP 1.860 mlrd. kn

- 367 mlrd. kn prinosa, što je tri puta više od današnjeg proračuna

- Likvidacija nezaposlenosti zapošljavanjem 1 mil. nezaposlenih Hrvata i potreba uvoza radne snage

- Rješenje duga i zaduženja od 47 milijardi eura

- Minimalna radnička plaća od 15.000 KN

- Plaća s visokom stručnom spremom 70-80.000 KN

- Minimalna mirovina 10.000 KN

- Besplatno školovanje do doktorata, visoki standard učitelja, nastavnika (jer je odgoj kadra najvažniji segment obrazovanja)

- Besplatno zdravstveno osiguranje svih građana

- Besplatna zdravstvena zaštita svih građana invalida rata, rada i s posebnim potrebama

- Rješenje braniteljskih problema i socijalne politike

- Visoki standard vojske i policije (nabava najmodernije opreme) te državnih i javnih službi

NAŠ SVJETONAZOR

Bog je stvorio čovjeka. Čovjek je stvorio državu. Država mora biti u službi naroda!

Mi smo LIJEVO I DESNO. Lijevo kada se radi o socijalnim pravima svih građana, a desno ako se radi o zaštiti vitalnih nacionalnih interesa Republike Hrvatske.

Načela proizlaze iz Ustava RH, Članak 1. Vlast proizlazi i pripada narodu. Članak 2. Suverenitet je nedjeljiv, neprenosiv i neotuđiv, Članak 55. Svatko po Hrvatskom Ustavu ima pravo na rad. Moramo ga dati narodu i ostvariti.

Karino Hromin Sturm, predsjednik Pokreta ZAJEDNO

Molim prijavite se ako želite komentarati