Javnost i mediji

direktno.hr: Koalicija 'Nema Prodaje': Nitko nas ne poziva i pita što raditi

Čim mi dođemo na vlast, prestat će zaduživanje RH, kazao je Hromin Sturm

U ime koalicije 'Nema prodaje' Karino Hromin Sturm, nositelj liste za VII. izbornu jedinicu, predstavio je u petak u Karlovcu kandidate te je poručio biračima da trebaju zaokružiti broj 12 jer Pokret Zajedno, dio koalicije kojem je na čelu, ima strategiju razvoja Hrvatske koja će, kaže, rezultirati s 20 posto rasta BDP-a.

Bit će to 40 tisuća eura po glavi stanovnika za deset godina, s tim da će se, dodaje, na pozitivne godišnje državne proračune prijeći već za dvije godine.

"Znam to jer sam član znanstvenog društva ekonomista, samo što nas nitko ne poziva i pita što treba raditi", rekao je Hromin Sturm te dodao kako će se to postići investicijama i novcem iz Hrvatske narodne banke.

"Kako to postići? Investicijama. Odakle novac? Iz Hrvatske narodne banke. Što to znači? Da se uz takvo investiranje nećemo više zaduživati vani", dodao je.

Postavio je i pitanje - zašto su nas zadužili za 47 milijardi te odmah odgovorio da će se, uz investicije, po njihovu modelu, dug brzo topiti.

"Štoviše, čim mi dođemo na vlast, prestat će zaduživanje RH", rekao je Hromin Sturm te ustvrdio da je preduvjet tomu deblokada HNB-a, koja je, tvrdi Hromin Sturm, pod direktivama tijela Europske unije i Središnje europske banke, umjesto da bude zaista hrvatska.

Iz Koalicije 'Nema prodaje', koju čine Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodna Hrvatska i Pokret zajedno, kažu da su otvoreni za razne političke opcije, jer da nisu ni lijevi niti desni te da računaju na glasove birača kojima je dosta rasprodaje Hrvatske i politike zaduživanja.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Prijava