Strategija razvoja Republike Hrvatske

Koje su osnovne stvari koje treba ispraviti?

 

1. Pravni suverenitet

Zbog nečeg što se zove Acquis communautaire, stečevine Europske unijie, svaki akt EU je iznad Ustava Republike Hrvatske. To je nespojivo sa suverenitetom. Ustav je najviši zakon u Republici Hrvatskoj.

2. Financijski suverenitet

Raskid ugovora sa MMF, Svjetskom Bankom i Europskom Centralnom Bankom. Hrvatski Ustav članak 53. kaže da je HNB ODGOVORNA za likvidnost u inozemstvu. Znači da je zaduživanje protuustavno i protuzakonito. HNB mora financirati svoju državu, a ne protuustavno zaduživati narod, jer za zaduživanje nikada nije raspisan referendum a nitko nema madat zaduživati hrvatski narod.

3. Socijalni suverenitet

Svima besplatno školovanje do doktorata, potpuno besplatno zdravstveno osiguranje, osiguranje zaposlenja, invalidima rata, rada i svima sa posebnim potrebama.

4. Poništenje Pretvorbe I Privatizacije

Cijela pretvorba i privatizacija, utvrdila je Državna revizija, 98% protuzakonita.

5. Provedba Strategije Razvoja Republike Hravatske državnim intervencionizmom

kako bi pokrenuli proizvodnju, likvidirali nezaposlenost i osigurali Hrvatima socijalnu sigurnost i pravo na rad i pristojnu zaradu, kojom svatko može osigurati sebi i obitelji slobodan i dostojan život, Članak 55. i 56. Ustava RH.

Karino Hromin Sturm

Hrvatski akademik Karino Hromin Sturm, predsjednik stranke Pokret ZAJEDNO, ekonomist, publicist, politolog i diplomat. Autor je "Strategije razvoja Republike Hrvatske" i "Političke Biblije", za koju je i nominiran za književnu nagradu "Kiklop" 2011., u kategoriji "leksikografsko djelo godine". Autor teorije Dužničkog ropstva.

Srodni sadržaj (po oznakama)

Više u ovoj kategoriji: Strategija razvoja Republike Hrvatske »

Prijava