Statut

Karino Hromin Sturm

Karino Hromin Sturm

Hrvatski akademik Karino Hromin Sturm, predsjednik stranke Pokret ZAJEDNO, ekonomist, publicist, politolog i diplomat. Autor je "Strategije razvoja Republike Hrvatske" i "Političke Biblije", za koju je i nominiran za književnu nagradu "Kiklop" 2011., u kategoriji "leksikografsko djelo godine". Autor teorije Dužničkog ropstva.

Adresa internetske stranice:

Država

osnovni institut organiziranog političkog sustava jedne društvene zajednice, klase, koji ostvaruje čuvanje njegove ekonomske i socijalne strukture. Država u ime društvene zajednice ima monopol na ostvarivanje unutarnje i vanjske politike, isključivog prava proglašenja zakona i normi ponašanja koji su obvezni za sve stanovnike i prava na financije, skupljanje poreza, taksa i davanja.

Više...

Narod

cjelokupno stanovništvo jedne zemlje, sa svojim jezikom, poviješću, kulturom, tradicijom, cjelokupnim narodnim materijalnim blagom, društvenim i političkim odnosima unutar zemlje i odnosima s drugim narodima.

Više...

Nacija

nacija
lat. natio - rod, pleme, narod
- zajednica ljudi, plemena, naroda istog jezika, održana na određenom teritoriju dulje vrijeme u povijesnom razvoju, tradicije, običaja, kulture, klasnom, društvenom i ekonomskom razvoju, sa sviješću o pripadnosti zajedničkom jeziku, rasi, religiji, kulturi i zajedničkoj civilizaciji.

Više...

Europski parlament

engl. European Parliament, franc. Parlement europeen
 - jedno je od tijela uprave Europskih zajednica. Do 1979. zastupnici su se birali iz nacionalnih parlamenata država članica. Prvi opći neposredni izbori provedeni su u lipnju 1979. u državama članicama EZ-a. Izabrana su 434 delegata od toga po 81 iz Velike Britanije, Italije, Francuske i Zapadne Njemačke (BRD) (od toga 3 iz Zapadnog Berlina), iz Nizozemske 25, Belgije i Grčke po 24, Danske 16, Irske 15 i Luksemburga 6, a frakcija se formira na principu stranačke pripadnosti.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Prijava